Zamieszczone przez DamonPr
Raport awaryjności DEKRA 2008:
Volvo S40:
- bez usterek: 65.7%
- nieznaczne usterki: 24.8%
- poważne usterki: 9.5%
Skoda Octavia:
- bez usterek: 95.3%
- nieznaczne usterki: 3.4%
- poważne usterki: 1.4%
bardziej szczegółowe dane znajdują się tutaj:
Ja miałem tylko 2 produkty Volvo w swojej karierze i rzeczywiście jeden z nich był naprawdę "konkretną furą", natomiast drugi był totalnym gównem, co więcej wyniki tego drugiego pokrywają się z wynikami s40, co pozwala mi, na mój własny użytek wyciągnąć wniosek, że nic specjalnego się w tej kwestii nie zmieniło niestety.
Druga rzecz, to to, że przeciętny kupujący Skodę jest człowiekiem praktycznym i (masz rację) liczy pieniądzę, dlatego też PRZECIĘTNY Skodziarz nie da sobie zamydlić oczu frazesami i wirtualnymi zaletami takimi jak prestiż i design, kiedy te są po prostu małe i ciasne a na dodatek ciągną za sobą żenujący (wiesz, dla nas liczykrupów to jest istotne) bagażnik pojemności 417L (klasa średnia, wersja kombi :lol: )
Oczywiście, marka premium, jaką bez wątpienia jest Volvo, jest skierowana do zupełnie innej grupy klientów, która pewnie do wożenia bagaży ma drugie auto, może jest to v70, może xc90, niemniej jednak jak się wydaje Ty również, przynajmniej na razie, do tego targetu się chyba nie załapujesz (ale sądzę tylko po szuwaksie, którym pomykasz-> oczywiście mogę się mylić), więc może, puki co, lepiej trzymać się troszeczkę bliżej ziemi, a reklamowe gadki zachowac dla klientów :idea:
Ale życzę Ci jak najszybszego wstapienia do grona elity Swedish Brick (chyba niewiele już z tego NIESTETY pozostało), marki, którą zresztą bardzo lubię i do której mam przeogromny sentyment.
Komentarz